Burgery

Burger kojarzy się z poślednim jedzeniem, pochodzącym z fast food-owych lokali gastronomicznych. Tymczasem potrawa ta awansowała i stała się popularnym daniem restauracyjnym. Tradycyjny burger składa się przede wszystkim ze znakomitej mielonej wołowiny, odpowiednio przyprawionej i wysmażonej.  Mięso musi być soczyste, a jednocześnie kruche i miękkie. Jest to dość trudna sztuka, dlatego dobry fachowiec, który potrafi to osiągnąć, jest bardzo pożądany.
Do tego bułka z sezamem, która oczywiście powinna być znakomitej jakości, bo smak nawet najlepszej wołowiny zepsuje nieświeże pieczywo. Przy tworzeniu burgera ogromne znaczenie mają detale. W mięsnej wersji burger, warzywa są niezwykle istotne, ale ustępują miejsca wołowinie. Tworzymy zestawienia samodzielnie, korzystając z własnego doświadczenia kulinarnego. Używamy składników, które wprowadzają dodatkowe walory smakowe. Należą do nich sosy, które są dziełem autorskim naszych kucharzy. Znakomicie podkreślają smak burgerów, dodają wyrazistości całej potrawie.
Burger stał się potrawą znakomicie przyjmowaną przez smakoszy i zwykłych amatorów kulinariów. Ma to miejsce za sprawą pasjonatów, którzy dokładają wszelkich starań, aby był potrawą pożądaną o interesujących walorach smakowych.